W kwestii Willi Greta przyznać trzeba jedno – to miejsce zdobyło status legendy, jeśli chodzi o pomysłowe jedzenie slow food na Dolnym Śląsku. Restauracja i pensjonat, które zajmują wnętrza dawnej obory, są dziś znane w całym regionie z domowych potraw, inspirowanych bogactwem lasów i pól Gór Kaczawskich. To jednak nie wszystko – bycie restauracją typu slow food zobowiązuje – dlatego większość produktów pochodzi od lokalnych dostawców lub... z własnego ogródka!

Licząca 113 lat Willa Greta w Dobkowie urzeka domowymi potrawami w nowej odsłonie. Niedzielny rosół z ręcznie siekanym makaronem, jesienna wątróbka z maślakami i białą kaszą gryczaną oraz chrupiące żeberka w sosie miodowo-korzennym – te dania każdy powinien poznać podczas pobytu w Willi Greta! Dorośli smakosze docenią również ofertę piwną restauracji – szeroki wachlarz lokalnych browarów zadowoli każdego miłośnika bursztynowego trunku.

Siedząc w przytulnej sali kominkowej restauracji, wśród kamiennych filarów i ceglanych sklepień, można z łatwością zapomnieć o szarej codzienności. A warto to zrobić, bo po obiedzie atrakcje się nie kończą! Znajdująca się obok zagroda ekologiczna i warsztaty rzemiosła to atrakcje Dobkowa, które wraz z Willą Greta tworzą jedną, spójną całość.

Opinie o tym miejscu

Podziel się opinią o tym miejscu

Dziękujemy za oddanie opinii!
Państwa opinia zostanie opublikowana po zatwierdzeniu.
Proszę czekać
Trwa wysyłanie Państwa opinii.

Dane kontaktowe

Regulamin